Pratik Yemek Tarifleri: Evde Fındık Lahmacun Yapımı

29 Eylül 2016 Perşembe

Evde Fındık Lahmacun Yapımı

Son günler de aldığım karar doğrultusunda bu tarifi denedim. Bu karar neydi? Elimden geldiğince dışarıda bir şey yemeyeceğim. Evim var, mutfağım var, malzemeler temini çok zor olmayan malzemeler, yapmaktan keyif alıyorum. En önemlisi de nasıl yapıldığını hangi kalitede malzeme kullanıldığını bizzat biliyorum. Peki, fındık lahmacun yaparken hamur açmak zorunda mıyız? Tabi ki hayır. Mutfakta çareler tükenmez. Her şeyinde pratik bir yolu bulunmakta. Şimdi gelelim evde kolay fındık lahmacunu nasıl yapılır?

Malzemeler: 

3 tane yufka
400 gram kadar kıyma (2 avuç kadar)
2 tatlı yeşil biber
2 domates
1 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber yada domates salçası
1 demet maydanoz
Karabiber,tuz, pulbiber

Yufkaların arasına sürmek için; Yarım çay bardağı su ve Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayalım. Domates, biber, soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince kıyılır. Hızlı olsun derseniz mikserde de yapabilirsiniz ama çok küçültmemeye dikkat edin. Suyu çıkacak kadar küçülünce kıymayı da sulandırıyor. Daha sonra kıyılan malzemeler kıyma ile karıştırılır baharat eklenir yoğurulur.


Daha sonra yağ ile su bir kapta karıştırılır ve serilen birinci yufkanın üzerine fırça ile sürülür. daha sonra ikinci yufka tekrar yağ su karışımı ve 3. yufka eklenir.

 Su bardağı ile kesilerek çıkarılan parçaların üzerlerine birer tatlı kaşığı harç el ile yayılır. 200 derece fırında kıyma pişene kadar ( 20 dakikada piştiler ) durur.

Afiyetler olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder