Gerçekten harika bir lezzet oluyor. Yiyenlerin lezzetinin nerden geleceğini anlamayacakları kadar bal ve köri lezzetini dengeleyecek diğer malzemeler...
Değişik ve pratik tavuk tarifleri arayanların mutlaka denemesi gereken bu tarif için;
Malzemeler
- 500 gram ( 1 tabak ) kemiksiz tavuk
(bonfile/göğüs) - 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı köri
- Kekik, karabiber,kimyon,kırmızı biber, tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Kızartmak için
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı
Küçük küp doğranan soğan ve sarımsak bir kaba alınır.Üzerine kekik, karabiber, kimyon, kırmızı biber, tuz, zeytin yağı, köri ve bal eklenir. Karıştırılır.
Tavuklara ufak çizikler atılır. Bir ısıya dayanıklı cama alınan tavuk parçalarının üzerlerine hazırlanan sos pay edilir. Tavuklar karıştırılır, iyice sosa bulanması sağlanır.
Sosun tavuklara iyice geçmesi için, kabın ağzı kapatılıp buz dolabında(+4 C de ) en az 2 saat dinlendirilir.
Dinlenen tavuk parçaları dolaptan çıktıktan sonra, bir tavaya zeytin yağı eklenir.
1 dakika kadar tavanın kızması sağlanır.
Daha sonra tavuklar tavaya dizilir. 3 dakika bir tarafı kızardıktan sonra çevirilir.
3 dakika da diğer tarafı kızardıktan sonra ısıya dayanıklı cama alınır.
Önceden ısıtılan 200 derece fırında 10-12 dakika pişirilir.
Afiyetler Olsun...
Körili ballı tavuk nasıl yapılır video izlemek için kanalıma bakabilirsiniz;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder