Haşhaş Ezmesi Bozulur Mu
Bu sorunun cevabı son kullanma tarihine ve muhafaza yöntemlerine göre değişiklik gösterebilir.Açık haşhaş ezmesi satın almanızı kesinlikle tavsiye etmem. Bunun yerine pek çok markette bulunan haşhaş ezmesi paketlerini denemiş birisi olarak en çok haşhaş ezmesi bim de satılan ürünün son derece güzel ve uygun fiyatlı olduğunu söyleyebilirim.
Bim haşhaş ezmesi fiyatı yarım kiloluk paketleri için 5.80 tl gibi bir fiyattan satılıyor. Biraz önce de değindiğim gibi piyasada bulunan pek çok farklı haşhaş ezmesi markasını denemiş biri olarak gelincik sarı haşhaş ezmesi fiyatı ve kalitesi ile son derece uygun olduğunu söyleyebilirim.
Haşhaş Ezmesi A101
Evimin 100 metre ilerisinde bulunan A101'de haşhaş ezmesi satılmıyordu. Sonradan araştırdım ve a101lerde henüz haşhaş ezmesi satışının yapılmadığını fark ettim. Bu durumun şubeden şubeye değişiklik göstereceğini zannetmiyorum. Bazen aktüel ürünler kapsamında satışı yapılıyordur ama devamlı olarak haşhaş ezmesi a101 de satılmıyor.Haşhaş tadını sevenler için vazgeçilmez bir lezzet halini alacağına emin olduğum tarif, haşhaşlı tatlı çörek tarifi.
Tamamen hayal gücünüze kalmış, çok farklı farklı şekiller verebilirsiniz.
Haşhaş ezmesi önceden yöresel ürünler satan mağazalar da olsa da, artık bim de de satılıyor.
Haşhaş ezmesi bim den aldım ve gayet güzeldi.
Youtube da ki kanalımda video da fotoğraflarla anlatmaya çalıştım.
Malzemeler
Hamur İçin
1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya ( 42 gram)
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
7 su bardağı un
Hamura Sürmek İçin
12 yemek kaşığı haşhaş ezmesi12 yemek kaşığı toz şeker
12 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Önce ılık su ve sütte maya ezilir. 5 dakika bekletildikten sonra şeker, tuz, ayçiçek yağı ve tereyağ eklenerek karıştırılır.
Un azar azar eklenerek hamur yoğurulmaya başlanır. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde etmek için bu kadar un yeterli oldu. Sizin ununuzun markasına göre belki ölçü değişebilir.
Hamur elinizden ayrılmıyorsa elinize sıvı yağ döküp, ovalayarak hamuru bırakabilirsiniz.
Hamurun üzerine temiz bir örtü kapatılıp 1 saat oda sıcaklığında bekletilir.
Güzelce mayalandığını göreceksiniz.
Limon büyüklüğünde bezeler alınır. Yaklaşık 20 tane.
Her beze yemek tabağı büyüklüğünde un serpilerek açılır.
Hamura sürmek için haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve şeker bir tabakta karıştırılır.
Açılan birinci bezenin her yerine bir kaşık kadar harç sürülür.
Üzerine ikinci beze yayılır ve yine harçtan sürülür.
Tekrar üçüncü beze yayılır, yine harçtan sürülür, 4. beze yayıldıktan sonra üstten ve altta rulo şeklinde sarılır. Ortadan kesilir. Her parça kendi arasında tekrar 3 e bölünür ve örülür.
Parçaları ayrı ayrı kesip birbiri içinde de dolayabilirsiniz. Tüm haşhaşlı çörek tarifi şekil vermenin videosuna kanalımdan ulaşabilirsiniz.Hamur bitene kadar işlemlere devam edilir. Bu ölçüden 2 tepsi çıktı.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra tepside 15 dakika daha mayalandırılır.
Önceden ısıtılmış fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
180 derece de 20-25 dakika da pişti.
Afiyetler olsun...
Kanalımdan videosuna göz atmak isterseniz;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder