Portakallı jöleyi evde yapmayı tercih ettim ben. Bu tarifi başka tatlılarda da kullanmak isteyeceğinize eminim. Tam kıvamında bir jöle oluyor.
Sadece portakalınız ekşi ise şeker miktarını arttırabilirsiniz. Tadına bakmayı ihmal etmeyin.
Ben küçük silikon kalıplar da yapmayı tercih ettim. Eğer silikon kalıbınız yoksa veya daha büyük cam kaplarda yapacaksanız, kaplarınızı ıslatmayı daha sonra malzemeleri eklemeyi unutmayın.
Malzemeleri kalıba üst üste ekledikten sonra ters çevirerek servis edeceğimiz için, kalıptan çıkması önemli.
Malzemeler:
İrmikli katı için;
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Jöle katı için;
2 su bardağı sıkma portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Öncelikle kalıplar sudan geçirilir. En altına dilimlenen mandalinalar yerleştirilir. Dilimlenen mandalinaların üzerine irmik katı geleceği için, irmik tatlısı hazırlanır.
Şeker, irmik, süt, vanilya ve limon kabuğu rendesi eklendikten sonra karıştırılarak pişirilir. İlk sıcaklığı gidince mandalinaların üzerine dilediğiniz ölçüde pay edilir. Benim kalıplarım küçük olduğundan 1 yemek kaşığı yeterli oldu.
Jöle için, tam mevsiminde olduğumuzdan taze sıkılmış portakal suyu kullandım.
Portakal suyu, nişasta , şeker karıştırılarak pişirilir. Çok koyulaşmasını beklemeden ocaktan alınır. Sıcaklığı geçince kıvam aldığını göreceksiniz.
İrmik eklenen kalıplara son kat olarak jöle ilave edilir. Oda sıcaklığına gelen portakal jöleli irmik tatlıları buzdolabında dinlendirilir.
Ters çevirerek servis edilir.
Kanalımdan detaylı video anlatımını izlemek için;
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder