Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı un
1 limon rendesi
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, kabartma tozu hariç diğer malzemeler de eklenip çırpılmaya devam edilir. Kabartma tozunu da ekledikten sonra çok çırpmadan karıştırılır. Kalıp yağlanır, 170-180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Benim fırınımda bu sürede pişti, belki bu süre değişebilir. Piştiğinden emin olmak için kekin orta kısımlarına kürdan ya da bıçak batırabilirsiniz. Eğer batırdığınız materyalin üzerinde hamur kalıntıları yoksa kekin içi pişmiş demektir.
Çaylar benden :)
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder