(2 kişilik)
Malzemeler:
1 çay bardağı kuru barbunya
1 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Karabiber, tuz
2 adet kesme şeker
Yapılışı:
Öncelikle barbunyaları tencereye aldığınızda boylarını geçecek kadar su ekleyip siyah suyu çıkana kadar haşlıyoruz. Bu suyuyla bir süre bekletiyoruz. İnce doğradığımız soğanları zeytinyağda kavuralım. Salçaları ve baharatları ekleyelim. Havucunuz inceyse direk yuvarlak olarak ama biraz kalınsa ikiye bölerek yuvarlak yuvarlak kesip, ekleyelim. Barbunyanın siyah suyunu süzüp sudan geçirelim.
Havucun üzerine eklediğimiz barbunyaları da biraz kavurduktan sonra toz şekeri ekliyoruz. Eğer meze olarak kullanacaksanız 3 parmak geçecek kadar su eklemeniz yeterli. Ben düdüklüde yaptım. Benim düdüklüm iki kademeli. 1. kademesi daha ağır pişiriyor. 1. kademe de 20 dakika kadar pişti.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder