Aslında hamur kızartmasını normal de yaparken de ekşi yoğurt kullanmayı tercih ediyorum ben. Gerçekten çok lezzetli oluyor.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiğince un
İç harcı için:
Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz karışımı
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılır. Un azar azar ilave ederek cıvık bir hamur oluşturun. 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Un serperek elimizle açıyoruz hamuru. Peyniri orta kısma koyuyoruz ikiye katlıyoruz. Elimizle basarak kapatıyoruz. Dilerseniz elinizle genişlettiğiniz hamuru katlamadan da kızartabilirsiniz. Boş olarakta çok lezzetli oluyor. Kızgın yağda kızarana kadar iki taraflı pişiriyoruz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder