Malzemeler:
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
75 gram tereyağ ( yada margarin)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker
Yapılışı:
Malzemelerin hepsini karışırıp yoğurarak hamur kıvamına getirelim. Yağladığımız tart kalıbına hamuru yayalım. Fazla kabarmasını engellemek için elimizle veya çatalla üzerinden geçelim.
180 derece de 25 dakika kadar pişirelim. Ilıdıktan sonra ters çevirelim.
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp, kıvam alana kadar pişirelim. Ilıyan tartın ortasına yayalım. Üzerine soyduğumuz mandalinalarla süsleyelim. Hepsini tüketeceksiniz tamamen mandalinayla ile süsleyebilirsiniz.
İsteğe göre jöle de ekleyebilirsiniz.
Ben bir kısmını mandalina ile süsledikten sonra kakao ile şekil vererek süslemeyi tercih ettim. Sunum esnasında çikolata sosuda kullanabilirsiniz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder