Pratik Yemek Tarifleri: Haşlamadan Kıymalı Makarna

29 Ekim 2016 Cumartesi

Haşlamadan Kıymalı Makarna

Başlık biraz garip  oldu ama anlattığımda anlaşılır olacak. Aslında bu tarif bildiğimiz makarna tarifinin tam tersi. Şöyle ki, normal de hepimiz kaynar suya makarnaları ekleyerek pişiririz. Sonrasında yapılan sosu haşlanan makarnaya katarız.

Bu tarifte ise önce sos hazırlanıyor, sonra haşlamadan çiğ makarna sosa katılıyor üzerine su katılıyor. Olur mu öyle şey demeyin. Bu tarifi denedikten sonra haşlayarak makarna yapmayı bırakacaksınız emin olun. Gelelim tarife;

Malzemeler:

Makarna (burgu veya fiyonk) 
350 gram kıyma 
1 soğan
2 diş sarımsak 
2 bardak domates rendesi 
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon (1 er çay kaşığı kadar)
Sıvıyağ
İçme suyu

Yapılışı:

Öncelikle kıymasız olan birinci sosu hazırlıyoruz. Sıvıyağda ince doğranan yada rendelenen sarımsak kavrulur. daha sonra domates rendesi ve baharatlar eklenir. 

Ayrı bir tencerede küp doğranan soğanlar sıvıyağda kavrulur. Kıyma eklenir, rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine ilk hazırlanan sos dökülür, su eklenir. Daha sonra haşlanmamış çiğ makarna ilave edilir. Su miktarı makarnaların boyunu geçmeyecek kadar olmalıdır. Resimdeki gibi olması yeterlidir. Çok katılırsa çorba gibi olabilir. 


İndirmeye yakınken kaşar peynir rendesi ekleyebilirsiniz.



                                                                                                            Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder