Pratik Yemek Tarifleri: Patates Yemeği

1 Ekim 2016 Cumartesi

Patates Yemeği

Bugün ne yemek yapsam diye düşünürken bazen dolabımızdakilere göre bazense evdeki sağlık durumlarına göre karar veriyoruz. Ailesinde çok kronik hastalıklı bulunan biri olarak ne zaman hangi yemek yapılmalı, hangi hastalığa ne iyi gelir bilgi sahibiyim. Mesela ishale en iyi gelen şeylerden birisi patatestir bence, ikinci sırayı ise muz takip eder. Neyse konumuzdan sapmayalım. Gelelim tarife:

Malzemeler:

4 orta boy patates
1 soğan
2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Et/et suyu
Tuz, karabiber,pulbiber
Zeytinyağı

Yapılışı:

Küp küp ve küçükçe doğranan soğan ve sarımsaklar renkleri değişene kadar yağda kavrulur. Baharatlar ve salça eklendir, kavrulmaya devam edilir. Küp küp doğranan patatesler de eklendikten sonra 1-2 dakika daha kavurma işlemi devam eder ve su ilave edilir. Benim dolabımda ev yapımı et sularım olduğundan et suyu ekledim. Düdüklüde yapacağım için de patateslerin hizasını biraz geçecek kadar su ekledim. Düdüklümde 2 kademe var ve acelem olduğundan hızlı olan 2. kademe de 15 dakika kadar pişirdim. Bol kepçeyseniz 3 tabak yemek çıkıyor:)



Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder