Pratik Yemek Tarifleri: Lokmalık İrmik Tatlısı

4 Ekim 2016 Salı

Lokmalık İrmik Tatlısı

Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
1 su bardağından 2 parmak az yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu



Yapılışı:

Yoğurt susuz kısmından alınır. Tüm malzemeler karıştırılır. Hamuru elde ettikten sonra uzun ince rulolar alınır. Serpilen irmiğe rulonun her tarafı batırılır. 2 parmak 2 parmak kesilir. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişir.

Suya şeker eklenir, eriyene kadar karıştırılır. Limon suyu ilave edilir. Şeker eridikten sonra kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatmaya devam edilir.

Tatlı ılıkken şerbet sıcakken dökülür. 3-4 saat dinlendirildikten sonra servise hazır.


Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder