Pratik Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Kabak Yemeği

31 Ekim 2016 Pazartesi

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Zeytinyağlı kabak yemeği pirinç ilave edilerekte yapılabilir. Ben bu tarifimde pirinç ilave etmedim. Havuç ilavesiyle yaptım.

İsterseniz bu tarifte kabak ilavesinden sonra yıkanmış 2 yemek kaşığı pirinci ilave edebilirsiniz.

(2 kişilik)

Malzemeler:

2 tane kabak
1 tane soğan
1 tane havuç
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber, tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanlar küp şeklinde doğranır, zeytinyağında rengi değişene kadar kavrulur. Sarımsaklar ve salça eklenir. Küp küp doğranan havuçlar eklenir, kavurmaya devam edilir. Karabiber ve tuz ilave edilir. Küp şeklinde doğranan kabaklar da ilave edildikten sonra 4-5 dakika kadar daha kavurmaya devam edilir. 3 su bardağı kadar su eklenir.



Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Havuçlar yumuşayınca yemeğimiz hazırdır.



Dereotu veya maydanoz ilavesiyle sunum yapabilirsiniz.





Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder