Pratik Yemek Tarifleri: Tencerede Bütün Tavuk Kızartması Susuz

31 Ekim 2016 Pazartesi

Tencerede Bütün Tavuk Kızartması Susuz

Yine çok kolay ve dışarıda satılan tavuk kızartmalarını aratmayan bir tarif...

Bütün tavuğu temizledikten sonra yanmaz yapışmaz tencerenize yerleştirin. Üzerine sadece karabiber, kekik, iki tane tüm soğan ve tuz ekledikten sonra biraz sıvı yağ gezdiriyoruz. Defne yaprağınız varsa bir tane defne yaprağı da kokunun baskılanmasında güzel oluyor.

Bunları ekledikten sonra su eklemeden, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde tavuğu pişirmeye bırakıyoruz.


Kızardığının takibini yapıp bir kez çevirelim. Diğer tarafıda kızardıktan sonra yemeye hazırdır.

Kesinlikle su eklemeyin. Su eklemeden olur mu demeyin. İnanılmaz lezzetli oluyor.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder