Pratik Yemek Tarifleri: Havuçlu Tarçınlı Kek

3 Aralık 2016 Cumartesi

Havuçlu Tarçınlı Kek

Kış deyince aklıma gelenlerden en lezzetlisidir havuçlu kek. Havuçlu tarçınlı olunca, bir de içine ceviz de katarsam muazzam bir lezzet oluyor.
Tarçını ve cevizi tercih etmek istemezseniz tek yapmanız gereken aynı tarife bunları katmamak olacak. Havuçlu tarçınlı cevizsiz kek isterseniz cevizi ilave etmeyin. Havuçlu tarçınsız kek isterseniz de tarçını ilave etmeyin.
Bana göre bu üçlü harika oluyor ama tabiki zevk meselesi.


Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi


Eğer havuçlu keki kremalı yapmak isterseniz daha önce yaptığım ıspanaklı kek tarifindeki kremayı tavsiye edebilirim size. Çok lezzetli oluyor.
Havuçlu keki kremalı da seviyorum ama bence kremasız daha güzel oluyor.

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 tane havuç
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
3 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurta ve şeker krema kıvamına kadar çırpılır.
Süt, yoğurt, sıvı yağ, vanilya,tarçın eklenir, çırpılır. Rendelenmiş havuç, ceviz, un, kabartma tozu eklenir. Karıştırılır. 150-160 derecede pişirilir. Piştiğinden emin olmak için kürdan testi yapabilirsiniz.
Kürdanı batırdığınız da kürdana hamur kalıntıları gelmemeli.

En sevdiğim kısmı piştikten sonra bir bardak ılık sütle kekimi yemek :)


Kanalımı ziyaret etmek ve videosuna bakmak isterseniz;


                                                        Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder