Pratik Yemek Tarifleri: İç Pilavı

31 Aralık 2016 Cumartesi

İç Pilavı

Yılbaşı veya özel günler içinmiş gibi anılsa da her gün olsa yiyebileceğim bir pirinç pilavıdır, iç pilavı.

Yılbaşına özel olarak yayınlamış olayım bende :)

Malzemeler 

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar 
  • 1 kaşığı tarçın 
  • 3 tane küp şeker  
  • Tuz, karabiber
  • Zeytin yağı

Yapılışı

Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçler bir kaseye alınır. Üzeri geçene kadar sıcak su eklenir ve 15-20 dakika kadar sıcak suda bekletilir. 
Suda bekleyen pirinçler süzülür, nişastasından arınana kadar güzelce yıkanır.

Daha sonra bir kaseye kuş üzümü alınır,su eklenir ve yumuşaması beklenir.

İç pilavı yapmaya başlayabiliriz.

Pilav tavasında 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı eritilir. Yemeklik doğranan soğanlar eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. Süzülmüş pirinçler eklenir. Bir tutam tuz eklenir ( pirinçler kavrulurken kırılmasın diye). Pirinçler 3-4 dakika kavrulduktan sonra yumuşayan, suyundan süzülen kuş üzümleri eklenir. 
Tarçın, yenibahar, karabiber ve tuz eklenir, kokuları çıkınca 1.5 su bardağı sıcak su eklenir.
Su eklendikten sonra küp şekerler eklenir. 

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.



Afiyetler olsun...

İç pilavı nasıl yapılır videolu anlatım için kanalıma bakabilirsiniz;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder