Pratik Yemek Tarifleri: Ispanaklı Lazanya

7 Aralık 2016 Çarşamba

Ispanaklı Lazanya

Ispanağı kullanmayı çok sevdiğimi daha önce de yazmıştım. Rengi, tadı, her şeye yakışabiliyor olması... Yemeğe, kurabiyeye, pastaya. Şimdide lazanyaya...

Kesinlikle denemeniz gereken bir ıspanak tarifi daha. Çok hafif oluyor ve beşamel sosu yaparken topaklanma sorunu yaşayanlar için alternatif sos önerimle, tarif gelsin;

Malzemeler:
12-14 yaprak lazanya
300 gram kadar ıspanak
3 diş sarımsak 
1 tane soğan 
Karabiber, tuz
Sıvıyağ

Beşamel sos için;

2.5 su bardağı süt
100 gram labne peyniri
2 yemek kaşığı un 
Karabiber, tuz 

Yapılışı:

Önce harcı hazırlanır. Küp doğranan soğan ve sarımsaklar yağda kavrulur. Yıkanmış ince doğranmış ıspanaklar eklenir, karabiber ve tuz da eklendikten sonra suyunu salıp çeken ıspanak ocaktan alınır.

Ispanaklı harç dinlenirken beşamel sos hazırlanır.
Beşamel sos yaparken tereyağında un kavrulur ve daha sonra süt ilave edilir normalde. Ama bunu yaparken çoğumuz unun topaklanması problemini yaşarız. Bunun için bu sefer işlemi biraz değiştirelim. Emin olun artık hep böyle yapmak isteyeceksiniz.

Tencereye süt alınır, un eklenir ve muhallebi karıştırır gibi çırpıcıyla karıştırıldıktan sonra pişirilmeye başlanır. Bir tuta-am tuz 1 çay kaşığı kadar karabiber eklenir. Kıvamını almaya başlayınca altı kapatılır ve labne peyniri eklenir. Labne eklendiğinden dolayı başka yağ eklemeye de gerek kalmaz.

Topaklanmayan labneli beşamel sosumuz hazır.

Isıya dayanıklı fırın kabına beşamel sostan yayılır.
Lazanya yaprağı yayılır.
Beşamel sos ardından ıspanaklı harçtan yayılır.
Bu işlem malzemeleriniz bitene kadar aynı rutinde yapılır.
En üst kata geldiğinizde sadece lazanya ve beşamel sos gezdirilir.
Kaşar peynir rendesi eklenir. 

180 derece fırında kızarana kadar ( yaklaşık 30 dakika) pişirilir. 

Kanalımı ziyaret etmek ve videosunu izlemek isterseniz;



Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder