Pratik Yemek Tarifleri: Kremalı Sebze Çorbası - Kış Çorbası

19 Aralık 2016 Pazartesi

Kremalı Sebze Çorbası - Kış Çorbası

Soğuk günler artmaya devam ettikçe, hastalıkların da arttığı şu günlerde şifa niyetine bir tarifle karşınızdayım. Tam bir kış çorbası tarifi olan kremalı sebze çorbasında yok yok!

İçerisinde zararlı hiç bir şey olmadığı gibi, yararlı ama tadını beğenmiyorum diyebileceğiniz de bir çok sebze var. 

Dolabınızda ki malzemelere göre sebze çeşitlerini kereviz, brokoli, kabak vb. arttırabilirsiniz. 
En son aşamada blendırdan geçireceğimiz için pürüzsüz görüntüyü elde ediyoruz ve krema eklediğimiz için de beğenmediğiniz tüm lezzetler maskeleniyor.

Bu ölçüden 6 kişi tıka basa doyduk diyebilirim. Kalabalık değilseniz, bir gün sonraya kalsa da tatta hiç bir bozulma olmuyor.

Daha önce ki ıspanaklı peynirli fırında tavuk tarifimde bahsettiğim gibi ıspanak saplarını değerlendirmek istediğim için ekledim. 
Eğer çorbanızın daha yeşil olmasını isterseniz ıspanak yapraklarından da katabilirsiniz.

Malzemeler 

1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak 
1 tane orta boy patates 
1 tane havuç 
3-4 dal karnabahar (100 gram kadar)
Ispanak sapları (isterseniz ıspanak yaprakları)
1 kutu süt kreması (200 ml)
5 su bardağı su (1 litre)
Zeytin yağı 
Karabiber, tuz

Yapılışı

İrice doğranan sarımsak ve soğanlar 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağı eklenen tavaya eklenir.
Çorbaya krema katacağımız için zeytin yağını fazla eklememekte fayda var.
Soğan ve sarımsak 2-3 dakika kavrulduktan sonra küp doğranan patates ve havuç eklenir. 
Kavurmaya devam edilirken, karnabahar dalları eklenir.
Karabiber ve tuz eklenir.

2-3 dakika kavrulduktan sonra çorbaya su katılır. Dilerseniz 5 bardağın tamamını et suyu veya tavuk suyu tercih edebilirsiniz. Yada benim gibi kolayına kaçarak suyu içme suyu koyarken, et lezzetini kattığınız et suyu tabletleriyle verebilirsiniz.

Su ilavesinden sonra ıspanak sapları eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır. Ocağınızın harına göre değişir ama benim çorbam 15-20 dakika kadar ocakta kaldı.

Kıvam aldığı görülünce ocaktan alınır. Blendırdan geçirilerek tortularının giderilmesi sağlanır. 
Blendır yoksa ince gözenekli bir elekten kendiniz bastırarak kısım kısım da süzebilirsiniz. 
Blendır daha hızlı ve daha kolay oluyor.

Blendırdan geçirilerek pürüzsüz bir hal alan çorbaya yavaşça karıştırarak krema eklenir. 

Krema ilavesiyle kıvam aldığını ve renginin açıldığını göreceksiniz.

Krema eklendikten sonra 5 dakika da bu şekilde kaynatılır.

Çorbamız servise hazırdır. 

Soru sormak veya katkıda bulunmak isterseniz lütfen yorumlardan ulaşın.

Afiyetler olsun...




Videosu için kanalıma göz atmak isterseniz;





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder