Pratik Yemek Tarifleri: Ispanaklı Peynirli Tavuk Göğsü

14 Aralık 2016 Çarşamba

Ispanaklı Peynirli Tavuk Göğsü

Tam mevsiminde güzel ıspanakları bulmuşken kullanabildiğim kadar kullanacağım.

Bu tarifte peyniri çeşitlendirebilirsiniz, tavuğa eklemek istediğiniz baharatları çeşitlendirebilirsiniz.

Ben en beğendiğim ve en pratik olan bu tarifi paylaşıyorum.

Ispanaklı peynirli tavuk tarifinden sonra ıspanaklı tavuk sarma tarifine de değineceğim.

Şimdi ıspanaklı peynirli tavuk tarifi için;

Malzemeler:

2 tane tavuk göğsü
200 gram ıspanak
2 diş sarımsak
Zeytin yağı
Karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:

Öncelikle ıspanaklar yıkanır, temizlenir.
Tavuğa eklenecek ıspanak harcında sapların doğranması tercih edilmez.
Daha sonra kalan sapları çorba yaparak değerlendirebiliriz.
Olabildiğince yaprak kısımları çok ince olmayacak şekilde doğranır.

2-3 yemek kaşığı zeytin yağı eklenen tava da küçük doğranan sarımsaklar ardındanda ıspanaklar eklenir. Karabiber, tuz eklenir. Ispanakların diriliği gidecek kadar kavrulur. 3-4 dakika yeterli olacaktır.

Ispanakların ılıması beklenir. Kaşar peyniri eklenir. Harcımız hazır.

Tavuk göğüsleri yıkanır, inceltilir. Kalın kısımlarından çizik atılarak ıspanak harcını koymaya yer açılır.

Ispanak harcı eklenmeden önce tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber gezdirilir.

Bu esna da ısıya dayanıklı cam kap 180 derecelik fırının en alt katına konularak ısınması sağlanır.

Baharatlama işleminden sonra, tavuk göğüslerinin kesikli kısımlarına ıspanaklı harç eklenir.

Isınan cam fırından alınır. Zeminine zeytin yağı gezdirildikten sonra tavuk göğüsleri yerleştirilir.



180 derecede ısınmış olan fırına atılır.


30-40 dakika kadar pişirilir.


Afiyetler olsun...






Kanalımdan videosuna göz atmak isterseniz;



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder