Pratik Yemek Tarifleri: Mor Lahana Salatası - Mor Lahana Acılığı Nasıl Alınır

14 Aralık 2016 Çarşamba

Mor Lahana Salatası - Mor Lahana Acılığı Nasıl Alınır

Mor lahanayı çoğu kişi sert bulduğundan yemeyi sevmez. Ama mor lahananın faydaları saymakla bitmez.

Peki mor lahananın sertliği nasıl giderilir, mor lahana nasıl terbiye edilir?
Aslında bunun cevabı çok basit. Sadece tuz ile ovalanan mor lahana ( kırmızı lahana da deniliyor) hemen yumuşayacaktır.

Mor lahananın acımsı tadından şikayetçi olanlarda vardır. Mor lahananın acısı nasıl alınır sorusunun cevabı da yine tuzdan geçer. Tuz ile ovaladıktan sonra biraz da sirke eklerseniz acımsı tadının gittiğini göreceksiniz. Damaklar da mor lahana turşusu gibi bir tat bırakacaktır.

Sirke veya turşu tadını sevmem diyorsanız sadece tuz eklenmesi de yeterli olabilir.

Mor lahana salatası tarifini dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Bence çok pratik olan ve benim çok sevdiğim tarif için;


Malzemeler 


Küçük boy mor lahana
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Nar ekşisi ( obsiyonel)
Zeytin yağı
Sirke





Yapılışı

Önce ikiye bölünen mor lahana daha sonra ince dilimlenir.

Dilimlenen mor lahana süzgece alınır yıkanır, mor suyu giderilir.
Mor lahana dilimleri kaba alınır üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz sirke gezdirilir, yoğurulur.
Bunu yaptıkça elinizde yumuşadığını hissedeceksiniz.



Tekrar su eklenen mor lahanalar 5 dakika bekletilir.
Yumuşayan lahanalar suda beklerken fazla tuzundan kurtulacaktır.
Bekleme sonrasında süzgeçte suyu süzülür.

Daha sonra ince kıyılan maydanoz eklenir. Damak zevkinize göre zeytinyağı, sirke, nar ekşisi eklenir.
Karıştırılan mor lahana salatası servis için hazırdır.

Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder