Pratik Yemek Tarifleri: Peynirli Börek

29 Aralık 2016 Perşembe

Peynirli Börek

Çok pratik ve son derece kolay, her zaman yapabileceğiniz bir tarif. Zaten çoğu kişi aşinadır.
Hazır yufkadan börek deyince akla hemen süt, yumurta ve sıvı yağdan oluşturulan peynirli börek sosu gelir. 
Peynirli börek çeşitleri ve tarifleri hakkında daha pek çok tarif olmasına rağmen bu tarifi vermeden diğerlerini paylaşmak olmazdı.

Daha önce peynirli sodalı börek tarifini de sizlerle paylaşmıştım.

Şimdi pratik peynirli börek tarifi gelsin...

Malzemeler

5 tane hazır yaş yufka 

Peynirli Börek Sosu İçin

1 tane yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1/4 su bardağı su

Peynirli Börek İç Harcı İçin

Beyaz peynir
Lor peynir
Maydanoz

Üzeri İçin : Susam

Yapılışı

Böreğin yufka katlarına sürmek için peynirli börek sosu hazırlanır.
Bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ ve su çırpılır. 

Böreğin içi için peynir hazırlanır. İnce kıyılmış maydanoz ve peynirler karıştırılır.

Fırın tepsisine bir tane yufka serilir, fazlalıkları tepsiden sarkıtılır. 
Hazırlanan yumurtalı harçtan gezdirildikten sonra ikinci kata parçalanan yufkalar yayılır.
2. kata da harçtan gezdirilir, 3. katın yufkası yayılır.
3. katın yufkasına yumurtalı harç yayılmaz, peynirli iç yayılır.

Her tarafa eşit şekilde peynirli iç pay edilir. Çatalla yapıldığında yufkalar yırtılabileceğinden elinizle yaymanızı tavsiye ederim.

4. katın yufkası serilir, yumurtalı harçtan yayılır .
5. katın yufkası da yayıldıktan sonra 1. kattan sarkan kenarlar katlanır. Börek dilimlenir.

Kalan harç tepsiye pay edilir. Susam eklenir.

200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. 30 dakika da pişti benim böreğim.

Afiyetler olsun...


Peynirli börek nasıl yapılır video ve fotoğraflarına bakmak isterseniz, kanalımdan izleyebilirsiniz,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder