Pratik Yemek Tarifleri: Bolonez Soslu Lazanya

15 Kasım 2016 Salı

Bolonez Soslu Lazanya

Bolonez soslu lazanya çok sevdiğim bir tarif ve inanılmaz lezzetinin garantisini verebilirim.
A101 ve bimde satılmıyor ama çok büyük olmasa da başka marketlerde lazanya yaprağı bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Diğer malzemelerin ise temini gayet kolay.

Kısacası mutlaka deneyin. İşte malzemeler:

Ben veronelli marka lazanya kullandım. 500 gram olan paketten 22 lazanya yaprağı çıktı. Bu tarifte ki harç ve borcamıma 10 tane lazanya yaprağı kullandım.


Bolonez Sos İçin Malzemeler:

200 gram yağsız kıyma
1 tane soğan
3 diş sarımsak
1 tane havuç
3 tane rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, kekik

Beşamel Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:

Küp doğranan soğan, havuç, sarımsak eriyen tereyağında kavrulur.
Kıyma eklenir, suyu çekene kadar kavrulur.
Tuz, karabiber, kekik eklendikten sonra domates rendesi eklenerek kavrulmaya devam edilir.
10 dakika kadar daha kavurduktan sonra ateşten alınarak ılımaya bırakılır.

Bolonez sosun aromasını arttırmak isterseniz rendelenmiş kereviz, defne yaprağı katabilirsiniz. Şarap katan bile oluyor. Yani mutfakta şef sizsiniz.




Beşamel sos için, tereyağında un kavrulur.
Süt yavaş yavaş ilave edilir.
Topaklanmamasına dikkat edilir.
Kıvamını alınca altı kapatılır.






Isıya dayanıklı cam veya tepsinin altına öncelikle beşamel sos yayılır.

Daha sonra kabınızın büyüklüğünce lazanyalar yayılır.
Üzerine hazırlanan bolonez sos yayıldıktan sonra beşamel sos gezdirilir ve kaşar peyniri eklenir.

Tekrar lazanya yaprağı ve tekrar aynı sıra ile işlemler harç yani bolonez sos bitene kadar devam edilir.

Kalan beşamel sosu son lazanya katının üzerine yaydıktan sonra kaşar peyniri rendesi veya parmesan peyniri ekleyerek fırına verilir.

200 derece fırında üzeri kızarana kadar (30 dakika kadar) pişirilir.






Videosunu izlemek isterseniz kanalımdan detaylı olarak izleyebilirsiniz.



Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder