Hem ağızda dağılan hem de yumuşacık bir tarif.
Bu malzemelerden 1 tepsi çıkıyor. Orta boyutta yaptım, 15 tane oldu. Dilerseniz iki katına çıkarabilirsiniz.
Malzemeler:
50 gram yumuşamış margarin ( ben tereyağ kullandım.)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta akı
2 yemek kaşığı yoğurt (susuz kısmından)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Üzeri için: Yumurta sarısı ve susam
İçi İçin: Maydanozlu peynir
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşayan margarin, sıvıyağ, sirke, yumurta akı, yoğurt, mahlep, tuz sırasıyla katılarak yoğurulmaya başlanır.
Kabartma tozu sonra, un yavaş yavaş eklenir.
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Eğer hamur un miktarını biraz arttırmanıza rağmen elinize yapışıyorsa, 10 dakika kadar dinlendirin.
Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
Elle yayılan bezelere maydanozlu peynirden eklenir.
Kapattıktan sonra çatalla şekil verilir.
Yumurta sarısı sürüldükten sonra susam ile süslenen poğaçalar fırına verilir.
180 derece 25 dakika kadar pişirilir ( üzeri kızarana kadar).
Video izlemek ve kanalıma üye olmak isterseniz;
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder