Sunumu çok şık yapımı ise inanılmaz pratik bir tarif.
Yapım aşamalarından fotoğrafları da paylaşacağım ama onun öncesinde hemen tarifi yazmak istedim.
Malzemeler:
Hazır sade pasta tabanı
1 paket sade krem şanti
2 su bardağı parçalara ayrılmış burçak bisküvi yada bebe bisküvisi
2 tane muz
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:
Krem şanti sütle çırpılır ve muz bisküvi ceviz eklenip karıştılır. Buzdolabında dinlendirilir.2 kat parçadan oluşan pasta tabanı süt ile hafif ıslatılır.
Pasta tabanının üst kısmı 8 eşit parçaya kesilir. Sonucunda 8 parça üçgen elde edeceğiz.
Kremşantili harç alt kat pasta tabanının ortasına doğru tepeleme olarak konulur.
Kenarları 8 parça üçgen kek parçaları ile hafif süt ile ıslatıp dizilir.
Buzdolabında dinlendirildikten sonra önce pudra şekeri serpilir.
Sonra tam ortasına çikolata sosu veya puding dökülür, sosun yayılmasıyla adeta yanardağ görüntüsü kazanır.
- Bu tarifi çikolata sosu yerine frambuaz sosuyla yaparsanız patlamış yanardağ görüntüsü de elde edebilirsiniz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder