Pratik Yemek Tarifleri: Çikolatalı Yanardağ Pastası

15 Kasım 2016 Salı

Çikolatalı Yanardağ Pastası

  • Sunumu çok şık yapımı ise inanılmaz pratik bir tarif.

  • Yapım aşamalarından fotoğrafları da paylaşacağım ama onun öncesinde hemen tarifi yazmak istedim.

Malzemeler:

Hazır sade pasta tabanı  
  • 1 paket sade krem şanti 

  • 2 su bardağı parçalara ayrılmış burçak bisküvi yada bebe bisküvisi 

  • 2 tane muz
    1 çay bardağı ceviz

Yapılışı:

  • Krem şanti sütle çırpılır ve muz bisküvi ceviz eklenip karıştılır. Buzdolabında dinlendirilir.
     

  • 2 kat parçadan oluşan pasta tabanı süt ile hafif ıslatılır. 

  • Pasta tabanının üst kısmı 8 eşit parçaya kesilir. Sonucunda 8 parça üçgen elde edeceğiz.

  • Kremşantili harç alt kat pasta tabanının ortasına doğru tepeleme olarak konulur.

  • Kenarları 8 parça üçgen kek parçaları ile hafif süt ile ıslatıp dizilir.

  • Buzdolabında dinlendirildikten sonra önce pudra şekeri serpilir. 

  • Sonra tam ortasına çikolata sosu veya puding dökülür, sosun yayılmasıyla adeta yanardağ görüntüsü kazanır. 

  • Bu tarifi çikolata sosu yerine frambuaz sosuyla yaparsanız patlamış yanardağ görüntüsü de elde edebilirsiniz.


                                                                 Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder