Pratik Yemek Tarifleri: Közlenmiş Domates Çorbası

15 Kasım 2016 Salı

Közlenmiş Domates Çorbası

Domates çorbasını çok severim. Közlenmiş domates çorbasını ise daha çok sevdim.

Bu tarifimde kremasız denedim. Kremasız da gayet lezzetli oldu. Kıvamı olmayacak mı acaba diye tedirgin olmuştum ama gayet güzel oldu. Eğer kolay domates çorbası yapmak isterseniz mutlaka deneyin.

Bu tariften 4 kase çorba çıkıyor. Ölçüleri arttırabilirsiniz.

Malzemeler:

3 domates ( yarım kg kadar)
250 ml sebze suyu
4-5 tane arpacık soğan
3 diş sarımsak

Üzeri için:
Rendelenmiş eski kaşar peyniri
Küp şeklinde doğranmış ekmek

Yapılışı:

Yıkanan domatesler yağlı fırın kağıdı serilen tepsiye alınır.
Üzerine çok az zeytinyağı ve kekik gezdirilir. Aromasını sevmiyorsanız kekik eklemeseniz de olur.

180 derecede 30 dakika közlenir. Soğuması beklendikten sonra kabukları soyulur.

Bu arada fırın çalışırken, küp doğranan ekmeklerin üzerine tuz karabiber eklendikten sonra çok az zeytinyağı gezdirilir.
10 dakika fırında kalır.

Tekrar çorba yapımına dönelim.

Küp doğranan arpacık soğanlar ve sarımsaklar az (3 yemek kaşığı) zeytinyağında kavrulur.
Soyulan domatesler dörde bölünüp eklenir, pişirilir.


Karabiber,tuz, bir tane küp şeker eklenir, domatesler suyunu çekince sebze suyu eklenir. 10-15 dakika pişirilir.



 Kıvamını alan çorba blendırdan geçirilir.


 Domates kabuğu yada çekirdeği kalmışsa diye elekten ezilerek geçirilir.


Kızaran ekmeklerle ve rendelenmiş kaşar peynirle servis edilir.














                       
                       









Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder