Zaten makarna yapmak başlı başına pratikken çok az malzemeyle çok lezzetli olan bu tarife gelin göz atalım.
Malzemeler:
1 tane papya biber (kırmızı)
3-4 diş sarımsak
Yarım konserve mısır
1 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
8-10 tane çekirdeği çıkarılan yeşil zeytin
Kekik, kimyon, tuz
Sıvıyağ
Üzeri İçin;
Maydanoz
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Az pişmiş mi çok pişmiş mi nasıl severseniz makarnalar dilediğiniz kıvama göre haşlanır. Dakika yazmak istemedim.
Makarnanın haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
Haşlanan makarnaları süzmeyi tercih etmiyorum ben. Sanki lezzetinden çalıyormuşum gibi hissediyorum.
Suyundan 1 su bardağı ayrılır (sosta kullanmak için).
Sebzeli makarna sosu tarifi için, öncelikle zeytinyağında küp doğranan sarımsaklar ve papya biberler kavrulur. Konserve suyundan süzülen mısırlar eklendikten sonra baharatlar eklenir.
Rendelenen domates ve makarnanın haşlama suyundan ayrılan su eklenir.
Çekirdeklerinden ayrılan yeşil zeytinler eklenir.
Sos kıvamına gelene dek kavrulur. Süzülen makarnalar eklendikten sonrada 1-2 dakika kavrulur.
Kıyılmış maydanoz ve rendelenen kaşar peyniri eklenerek sunumu yapılır.
Detaylı fotoğraflar için videomu izleyebilirsiniz;
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder