Pratik Yemek Tarifleri: Pekmezli Helva

19 Kasım 2016 Cumartesi

Pekmezli Helva

Özellikle balık pişirildiği zaman direk aklımıza gelir helva tatlıları.
Pekmezli helvayı çok severim ve balığın üzerine de çok yakışıyor.

Malzemeler:

70 gram tereyağ
50 gram margarin
1 su bardağı un 
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık

Şerbeti İçin;

Yarım su bardağı toz şeker
7 kaşık pekmez
1.5 su bardağı su 

Yapılışı:

Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker bir tencereye alınır, şeker eriyene kadar pişirilir.
Şeker eriyince şerbet kenara alınır içine pekmez ilave edilir. Ilırken helva yapmaya başlanılır.

Tereyağ ve margarin eritilir.
Un eklenir, topaklanmaması için hemen karıştırılır, rengi değişene kadar ezilerek kavrulur. 
Fındık eklenir, kavrulmaya 1-2 dakika daha devam edilir.

Hazırlanan şerbet kontrollü şekilde yavaşça eklenir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Kıvam alıncaya kadar karıştırılır.

Kıvam alınca kenara alınır dinlendirilir. Daha sonra dilediğinizce şekil verilerek servis edilir.

Ben yuvarlak şekil vermeyi tercih ettim.

 Afiyetler olsun...

Balık tarifim için; tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder