Pekmezli helvayı çok severim ve balığın üzerine de çok yakışıyor.
Malzemeler:
70 gram tereyağ
50 gram margarin
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti İçin;
Yarım su bardağı toz şeker
7 kaşık pekmez
1.5 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker bir tencereye alınır, şeker eriyene kadar pişirilir.
Şeker eriyince şerbet kenara alınır içine pekmez ilave edilir. Ilırken helva yapmaya başlanılır.
Tereyağ ve margarin eritilir.
Un eklenir, topaklanmaması için hemen karıştırılır, rengi değişene kadar ezilerek kavrulur.
Fındık eklenir, kavrulmaya 1-2 dakika daha devam edilir.
Hazırlanan şerbet kontrollü şekilde yavaşça eklenir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
Kıvam alınca kenara alınır dinlendirilir. Daha sonra dilediğinizce şekil verilerek servis edilir.
Ben yuvarlak şekil vermeyi tercih ettim.
Balık tarifim için; tıklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder