Pratik Yemek Tarifleri: Karnabahar Pizza

26 Kasım 2016 Cumartesi

Karnabahar Pizza

7 den 70e pizzayı bayılarak yeriz.
7 den 70e karnabaharı yerken burun kıvırırız.
Diyorum ki bu ikiliyi birleştirsek nasıl olur?

Karnabahardan hamur yapacağız, hemde un kullanmadan. İçiniz rahat şekilde istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

Karnabaharın tadını kesinlikle hissetmiyorsunuz demek yanlış olacaktır. Tabi ki karnabahar tadı hissediliyor. Ama normalde haşlanmış bir karnabaharı yiyemiyorsanız, tam doğru tariftesiniz.

Malzemeler:

1 tane küçük boy karnabahar 
1 yumurta
100 gram sürülebilir peynir (beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
Karabiber, kimyon, pul biber,tuz
2 orta boy domates
3 diş sarımsak

Pizza Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peyniri
Dilediğiniz diğer malzemeler

Yapılışı:

Yıkanan karnabahar rondodan geçirilir. 8-10 dakika çok yumuşamayacak kadar haşlanır. 
Haşlanan karnabahar süzülür, ılıdıktan sonra peynir eklenerek iyice karıştırılır.
Yumurta ve baharatlar eklenir, karıştırıldıktan sonra yağlı fırın kağıdı serilen tepsiye dilediğiniz büyüklükte şekilde yayılır.
200 derece de 20-25 dakika pişirilerek hamur kıvamını almasını sağlıyoruz.
Pizza hamurunuzu çok kalın yapmamanızı tavsiye ediyorum, 1 parmak kalınlığını geçmesin.

Pizza hamurlarımız pişerken sosunu hazırlayalım.
Domates rondodan geçirilir, rendelenmiş sarımsak, karabiber, tuz eklenir karıştırılır.

Pişen karnabahar hamurunun üzerine domates sos ve rendelenmiş kaşar peyniri rendesi eklenir.
Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Sosis, mısır, sucuk ile süslemeyi tercih ettim ben. Dilerseniz mantar, biber, çeri domates, zeytin vb. de kullanabilirsiniz.

Eğer hamurlarınızı birer kaşık yayarak yaparsanız lokmalık pizza yapmış olursunuz, sunumu çok şık oluyor.

Hazırlanan pizzalar tekrar fırına verilir, kaşar peynir eriyene kadar pişirilir.



200 derece de 15 dakika kadar yeterli oldu benim için.




Afiyetler olsun...


Kanalımdan videosunu izlemek isterseniz;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder