4 kişilik
Malzemeler:
2 tane patlıcan
Yeşil soğan veya 1 tane kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı sıcak su
Karabiber, tuz, nane
Zeytinyağı
Kızartmak için: ayçiçek yağı
Üzeri için; Taze veya kuru nane
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgATO-_0stNUeqZulc8Ke-vueR3thYMKHHQ78D6L6fZebDOghXm3YdgFTNcbNcSrc0x-NPpl6EfKO80i1Eowy-l3cAlQ8qJxzfDx2m6WMoYrOC-lG4iMgUP4rcNLQKeEagZXP-QzXoVEFRe/s200/y%25C4%25B1kanan+patl%25C4%25B1canlar+kurulan%25C4%25B1r.jpeg)
Pilavı yapmadan önce ön hazırlık yapılması gerekmektedir.
1 bardak pirinç bir kaba alınır, sıcak suda 20 dakika bekletilir.
Patlıcanlar alacalı soyulur, çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
Tuzlu suda 15 dakika bekletilir.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDiSKNHPKD-EESl88o6NL4_MlNFahSRDGw3SiJg1svXyNjsrN_JkvoMFHKdSqZyNBnSvYUtE8rrMGL8qa00HKluRCTSi2yLo1jUB7f70r0NtjbxL9klTMKoM_1tCtqb-phm_XmFgYnAgLg/s200/patl%25C4%25B1canlar+k%25C4%25B1zart%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpeg)
Kızgın yağda kızartılacağı için iyice kurutmalısınız.
Kızartılan patlıcanlar fazla yağını bıraksın diye havlu kağıtta bekletilir.
Sıcak suda bekleyen pirinç süzülür, iyice yıkanarak nişastasından arındırılır.
Soğan kavrulduktan sonra süzülen pirinç, karabiber tuz eklenir. 3-5 dakika kavrulur.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6WqgMfuaZ4JtQJ9T2BzGC36tNXWI2XBCbezZIWuwa0iPx1hnLzYqr0CziFI3m6duo2PRWPCit-tmMPjzdEYojMuxTZgl28jfGOB3YOj9VEzOr5mBb53WoMsd4swuZ2vxjh0efixGRxWUw/s400/patl%25C4%25B1canl%25C4%25B1+pilavv.jpg)
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu konularak buharını çekmesi sağlanır.
Nane ile sunum yapılır.
Videosunu izlemek isterseniz, kanalıma beklerim.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder