Köfte çeşitleri denilince illa ki etten yapılacak diye bir şart yok. Öyle çok yağda çekmiyor, merak etmeyin.
Gelelim patates köftesi yapımına,
Malzemeler:
5 orta boy patates
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (tepeleme)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (silme)
1 çay kaşığı karbonat
Maydanoz (yarım demet kadar)
Tuz, karabiberi, pul biber, kimyon
Kızartmak için:
Sıvı yağ (8 yemek kaşığı kullandım)
Yapılışı:
Patatesler haşlanır. Ben soyma esnasında sıcaklığının gitmesini beklememek için önceden kabuklarını soyup, ikiye üçe bölüp öyle haşlıyorum. Daha pratik oluyor.
Haşlanan patatesler ezilir. Yumurta, galeta unu, un, karbonat, nişasta, kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenir.
Köfte yoğurur gibi yoğurulur. Eğer ele gelmeyecek, şekil verilmeyecek gibi gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bu miktarlarla benim yaptıklarım muazzam oldu ama belki patateslerden fark edebilir.
Şekil verilen köfteler kızartılmaya hazırdır.
Kızarttıktan sonra yağını çekmesi için kağıt havluya dizilir.
Videosu için kanalıma beklerim;
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder