Pratik Yemek Tarifleri: Kapalı Pizza Poğaça

15 Kasım 2016 Salı

Kapalı Pizza Poğaça

Neli yaparsanız yapın inanılmaz uyumlu bir poğaça tarifi.

Ama pizza gibi yaptığınız da en lezzetlisi oluyor. Ketçap sürdükten sonra kaşar peynir rendesi ve sucuklu olan benim favorim.

Malzemeler:

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
120 gram oda sıcaklığında tereyağ (yoksa margarin)
1 tane yumurta akı
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin: 
1 yumurta sarısı
Susam

İçi için: 
Ketçap
Kaşar peyniri rendesi
Sucuk, sosis

Yapılışı:

Oda sıcaklığında süt, yoğurt,sıvıyağ,margarin,yumurta akı yoğurulur.

Tuz, kabartma tozu eklenir.

Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur.

Hamurun kıvamı sert olmayacak.

Yumuşak bir kıvamda olunca 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.

Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.

El ile yayılarak açılır, ketçap yayılır, daha sonra kaşar peynir ve sucuk eklenir.
Kapatıp ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Dilerseniz ketçap, kaşar peyniri ve sosis olacak şekilde de yapabilirsiniz.




Yumurta sarısı sürülen kapalı pizza poğaçaların üzerini dilerseniz susamla süsleyin.
200 derecede pembeleşene kadar pişirin. 25 dakika da pişti.
Bu ölçülerden 2 tepsiye yakın çıkıyor.
Aldığınız bezelere göre değişiyor, bende şekillerini ve çeşitlerini farklı yaptım.


                                                                  Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder