Pratik Yemek Tarifleri: Bulgur Pilavı Sebzeli

22 Kasım 2016 Salı

Bulgur Pilavı Sebzeli

Et yemeklerinin yanında kurtarıcılarımızdır pilav. Ben her türlüsünü çok severim ama bulgur ilavı denilince aklıma sebzeli bulgur pilavı gelir. Bugün sizlere sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır ondan bahsetmek istiyorum.

Daha sonraki tariflerimde sade bulgur pilavına da değineceğim.

Sebzeli bulgur pilavında salça kullandığım için salçalı bulgur pilavı tarifini de sizlerle paylaşmış oluyorum aslında. Eklediğimiz sebzeleri eklemez de sade salçalı bulgur pilavı da yapabiliriz.

Bulgur pilavının pirinç pilavından farkı nedir?
Aslında proses olarak çok farklılar. Pirinçleri önceden sıcak suda ıslıyoruz, sıcak su ekleyerek 1 e 1.5 oranını kullanıyoruz. Uzun uzun nişastalarından arınması için yıkıyoruz.

Her ne şekilde olursa olsun bana göre değişmez tek bir kural var. Oda pilava eklenen su tavuk suyu veya et suyu olursa inanılmaz lezzet katıyor.

Bulgur pilavını yaparken iki yol var aslında. Birincisi kaynar suyu ekledikten sonra bulgurları eklemek ( makarna haşlar gibi), ikincisi sebzelerle 3-4 dakika bulgurları haşladıktan sonra su eklemek. Bu iki yoldan ilki biraz daha ustalık gerektiriyor bana göre.
Pratik olandan bahsetmem gerekirse, ikinci bulgur pilavı tarifine geçeyim.

Malzemeler:

1 su bardağı bulgur pilavı
1 tane yeşil biber
1 tane domates
1 tane soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası ( veya yarım kaşık biber salçası)
Karabiber, az kimyon, tuz,
Zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su ( dilerseniz et/tavuk suyu kullanabilirsiniz)

Yapılışı:

Küp doğranan soğan ve sarımsaklar sıvı yağda kavrulur.
Doğranan biber eklenir biraz daha kavrulduktan sonra domates, baharatlar ve salça eklenir.
2-3 dakika da bu şekilde kavurduktan sonra bulgurlar eklenir.
Kavurmaya devam edilir, et suyu veya tavuk suyu kullanmak istemiyorsanız bulgurları ölçtüğünüz bardakla 3 bardak sıcak su eklenerek pilavın altı kısılır, pişmeye bırakılır.

Üzeri göz göz olunca altı kapatılır. Dinlendirildikten sonra sunuma hazırdır.


Videosunu izlemek ve kanalımı ziyaret etmek isterseniz;


Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder