Pratik Yemek Tarifleri: Et Suyu Tableti

16 Kasım 2016 Çarşamba

Et Suyu Tableti

Çoğu hazır ürüne karşı ılımlı yaklaşmadığım gibi hazır er suyu, tavuk suyu gibi tabletlere de ılımlı yaklaşmıyorum.

Et suyu nasıl yapılır, et suyu nasıl saklanır sorularına hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışacağım.

Özellikle kurban bayramından sonra ortaya çıkan kemikleri değerlendirmenin en güzel yolu bence et suyu.

Tavuk suyu, sebze suyu da yapıyorum ama en sık et suyu kullanıyorum yemeklerde. İnanılmaz lezzet katıyor. Özellikle çorbalarda.

Çoğu kişi yemek içerisinde et sevmez. Ama et suyu katılan yemeklerin lezzetine bayılırlar.

Gelelim et suyu nasıl yapılır, tarifine;

Malzemeler:

Dana kemiği
Soğan
Sarımsak
Karabiber,tuz
Su

Yapılışı:

Derin tencereye kemik alınır, soğan sarımsak bütün halde eklenir.
Dilerseniz çok küçük olmayacak şekilde ikiye de bölebilirsiniz. 1-1.5 saat kadar haşlanır.
Kemiğin rengi iyice suya geçince ocağın altı kapatılır.
Uzun süre beklerse et suyunuz donacaktır.
Kemikler alınır, su biraz ılımaya bırakıldıktan sonra süzülür.

Süzülmüş su kısmı kaplara pay edilir.

Yemek yaparken en pratik olan buz poşetleri. Köpük bardakları da denedim. Ama miktarı fazla olabiliyor.

Ilıyan et suyu süzüldükten sonra kepçe yardımıyla buz poşetlerine pay edilir, bağlanır. Buzdolabında dondurulur.

Aylarca muhafazasını sağlayabilirsiniz bu şekilde.




Et lezzetini istediğiniz her türlü yemek, sos, çorba da kullanabilirsiniz. Afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder