Krepli tavuklu bohça kebabı tarifi kısımda yapılıyor.
Öncelikle krep hazırlanır, sonra sırasıyla iç harç, beşamel sos ve fırına verilir.
Bu tariften 5 tane krep çıkıyor ve harçta 5 krepe göre. Dilediğiniz oranda arttırabilirsiniz.
Krep için malzemeler:
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından biraz az un ( 3 tepeleme yemek kaşığı oluyor)
1 çay kaşığı tuz
İç Harç İçin Malzemeler:
1 tane soğan
1 tane tavuk göğsü
Bezelye-havuç-patates konservesi (350 gramlık küçük olanlardan)
Karabiber, kekik, tuz
Sıvıyağ
Beşamel Sos İçin Malzemeler:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1.5 su bardağı süt
Bir çimdik tuz
Yapılışı:
Öncelikle krep hazırlanır. Tüm malzemeler çırpılır. Sıvı yağ ile yağlanan yanmaz yapışmaz tava da birer kepçe yayılarak krepler pişirilir.
Küp doğranan soğanlar sıvıyağda kavrulur, küp
doğranan tavuk göğüs eti (bonfile) eklenir.
Karabiber, tuz, kekik eklenir. Tavuklar suyunu
çektikten sonra yıkanmış süzülmüş konserve eklenir.
3-4 dakika daha kavrulduktan sonra altı kapatılır.
Beşamel sosta en önemli nokta topaklanmasına engel olabilmektir.
Bunun için karıştırmaya ve sütü yavaş ilave etmeye dikkat edin.
Tereyağ eriyince un eklenir.
Topaklanmaması için karıştırılır, süt yavaş yavaş eklenir. Kıvamını alınca altı kapatılır.
Kreplere iç harç pay edilir. Bohça şeklinde kapatıldıktan sonra ters çevrilir, üzerlerine beşamel sos paylaştırıldıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
Videosunu izlemek isterseniz;
Afiyetler olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder