Pratik Yemek Tarifleri: Tavada Çikolatalı Kek

17 Kasım 2016 Perşembe

Tavada Çikolatalı Kek

Tavada kek pratik ve pamuk gibi oluyor.
Tavada kek, fırın kullanmak istemediğiniz veya kullanamadığınız anlar da tam bir kurtarıcı.
İsterseniz tavada çikolatalı kek yerine tavada sade kek olarakta sunabilirsiniz.


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao (silme),
2 su bardağı un

Çikolata sosu için malzemeler:

1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı un 
1.5 yemek kaşığı kakao
30 gram tablet çikolata 
1 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı:

Yumurta ve toz şeker krema kıvamına dek çırpılır.

Süt, sıvıyağ, vanilya, kakao eklenir çırpılmaya devam edilir.

Un ve kabartma tozu eklenir çırpılır.




Yanmaz yapışmaz tava margarinle yağlanır, un serpilir yayılır. Çırpılan kek hamuru tavaya yayılır.


Orta göz ocağın üzerine alüminyum folyo 5 kat serilir, yayılır.

Tavada kek pişerken hafif kıvılcım çıkıyor gibi oluyor, yangın çıkacak diye korktum ama olmadı bir şey. Onun için bu fotoğrafları çektim. Böyle olması normal, bir şey olmuyor.
Sadece mat tarafı ateşe değerse, folyo daha az zarar görüyor.
Ocak kısık açılır, tavanın kapağı kapatılır, ocağa yerleştirilir.
30-35 dakika da pişecektir. 35 dakikadan fazla durunca yanmaya başlayabilir, dikkat edin.
Tava ılıyınca kek tavadan çıkarılır.


Ilıyan keke çikolata sosu dökülür. Çikolata sos tarifi sitemde var, tıklayarak bakabilirsiniz.

Videosunu izlemek ve kanalıma üye olmak isterseniz;

                                                                   Afiyetler olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder